Coś słodkiego z niczego

Czasem jest tak, że musimy być na diecie, choć nie bardzo nam to odpowiada. Mnóstwo osób na rzecz zdrowia i atrakcyjnego wyglądu musi wyrzec sie tego, co lubi jeść. Trzeba tak zrobić i jest to rozsądne. Chodzi o to, że w wielu przetworzonych produktach jest sporo konserwantów i substancji niebezpiecznych dla zdrowia. Mogą się one odkładać w naszych organizmach, metabolizm sobie z nimi nie radzi i tyjemy lub mają na nas inny toksyczny wpływ.

Podobnie jest ze słodyczami, kupowanymi w sklepie. Jako, że mają one mnóstwo dodatków i sporo cukru, bardzo nam smakują i uzależniamy sie od nich bardzo szybko, łączymy to z zaspokajaniem przyjemności, dlatego tak trudno nam sobie ich odmówić. Jest na to jednak pewne rozwiązanie. Można zrobić coś słodkiego w domu. Na przykład upiec ciasto lub wykonać inny deser. Wiemy wtedy jakie dajemy do niego składniki, że są one świeże i nie dodajemy polepszaczy ani zbyt dużo cukru. Możemy również zastąpić go miodem, ponieważ dostarczy on nam mnóstwo składników odżywczych, zwiera bowiem aż 14 pierwiastków.

Godnym polecenia deserem jej kogel mogel, czyli 2 składniki, mianowicie żółtko i cukier. Białka nam zostaną, możemy przygotować z nich bezy lub inne deser następnego dnia.

Jest to tak naprawdę coś słodkiego z niczego, nie musimy mieć żadnych składników oprócz jajek w lodówce i cukry. Trzeba również dodać w tym miejscu, że jest to dość zdrowa przekąska, która świetnie wpływa na nasz żołądek. Żółtko zawiera mnóstwo witamin, jest bardzo potrzebne dla naszego organizmu

www.naszauroda.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here