Dobrze zaplanowana impreza to nie tylko szampańska zabawa do białego rana, ale także moc wrażeń związanych z jedzeniem. Doskonałe trunki w połączeniu z wykwintnymi daniami mogą sprawić, że ta noc, choćby spędzona z przyjaciółmi w ich domu, stanie się jedną z najlepszych w życiu. Tylko co przygotować na imprezowy stół?

Przystawki

Jeżeli planujecie całonocną posiadówkę, należy dokładnie zaplanować menu, które powinno zakładać zarówno dania ciepłe, jak i zimne. W pierwszej kolejności możemy rozpocząć ucztowanie przystawkami. W zależności od charakteru przyjęcia mogą być one ciepłe lub zimne. Zimne przekąski i tak przydadzą się w późniejszym etapie zabawy, dlatego na początek warto rozbudzić apetyt czymś nieco lżejszym, ale ciepłym.

Zupy

To doskonały pomysł na wypełnienie przestrzeni między rozmową i tańcem. Zupy są sycące, smaczne i ciepłe. Dodatkowo bardzo łatwo je podgrzać i utrzymać w odpowiedniej do podania temperaturze. To sprawia, że wśród wielu dań powinny znaleźć się przynajmniej dwie zupy. Idealnie sprawdzają się kremy, które konsystencją łagodnie wypełniają żołądek.

Dania mięsne

Jako dodatek do chleba, pieczone i podawane na zimno. Podawanie ciepłego mięsa podczas zabawy może uziemić gości na dłużej. Jako dodatek do sałatki i kanapki mięso sprawdzi się doskonale. Może to być schab lub karkówka. Wykwintny i elegancki raut wzbogaci mięso z jelenia lub sarny oraz pasztet z zająca.

Sałatki

Klasyka na każdym imprezowym stole. Nie wolno zapominać o kilku jej rodzajach, zarówno cięższych, okraszonych majonezem, jak i lżejszych, z delikatnym sosem. Te drugie mogą po krótkim czasie stać się nieapetyczne, dlatego warto je podawać jak najwcześniej i w niewielkich ilościach na raz.

To oczywiście nie wszystko, bo dochodzą jeszcze desery, ciasta i alkohol. Nie masz pieniędzy na wymarzoną imprezę? Sprawdź ofertę KredytOK na szybkie pożyczki i baw się bez przeszkód. Zorganizowanie wystawnego przyjęcia, choć może okazać się wyzwaniem finansowym, stanowić będzie doskonałą okazję do spotkania z przyjaciółmi i relaksu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here