Jakie jest grono klientów takiego miejsca? Raczej będą to osoby proste, o niskich dochodach, które nie poszukują wykwintnych potraw lecz czegoś normalnego, doskonale im znanego, a najważniejsze by cena takiej potrawy była bardzo atrakcyjna. Inna grupa klientów to ci, którzy udają się drogich restauracji. Takim osobom zależy przede wszystkim na bardzo wysokim poziomie obsługi oraz pysznych posiłkach. Takich klientów nie należy obsługiwać od tak sobie, lecz z należytym szacunkiem .Wróćmy jednak do kwestii wyposażenia, która pozwala firmom na to, by mogły one w sposób całkowicie normalny prosperować. Takich urządzeń, które sprawiają, że gotowanie dużych ilości posiłków jest jak najbardziej możliwe wskazać można całe mnóstwo. Jako przykład podam tutaj kotły warzelne, które raczej nie są wam znane. Kotły warzelne odpowiadają za to, by potrawy, na które czekacie cały czas zachowywały odpowiednio wysoką temperaturę. Dzięki temu restauracja jest w każdej chwili przygotowana do podania zupy nawet kilkudziesięciu klientom. Klienci nie będą musieli czekać kilkadziesiąt minut na podanie posiłków, gdyż jest to kwestia ledwie kilku chwil – wlanie zupy i podanie klientowi nie wymaga wielkiego zaangażowania. Kocioł warzelny potrafi utrzymywać w wysokiej temperaturze nawet 150 litrów substancji jednocześnie. Wcale nie muszą to być zupy – również dobrze mogą to być substancje dużo bardziej gęste, którzy samo podgrzanie wydaje się być strasznie trudnym zadaniem. Kocioł warzelny jest urządzeniem niezbędnym w każdej restauracji, w której podawana jest żywność wielu klientów. Jeśli twoja restauracja obsługuje nie więcej niż kilku klientów równocześnie to możesz sobie całkowicie odpuścić kupowania opisanego urządzenia – ono wcale nie jest ci potrzebne. Restauracje starają się wykorzystywać najnowocześniejsze wyposażenie w swoich lokalach, licząc cały czas na wielkie odniesienie sukcesu i zgromadzenie imponującej liczby klientów. Wprawdzie taki sukces udaje się tylko nie licznym, ale każdy przecież startuje z imponującymi oczekiwaniami. Każdy również liczy, że uda się mu odnieść jeden wielki sukces w branży gastronomicznej.